Ostara Vrouwenfeest

Ostara is Astarte, de Keltische & Germaanse Godin van vruchtbaarheid, van de lente, van geboorte en leven! Tara betekent centeren, in je centrum gaan staan!

cropped-Ostara-Zomerfestival.achter.jpg1_.jpg

Het Ostara zaadje is langzaam gegroeid om geboren te worden in de lente van 2015.

Het festival heeft de missie om alle vrouwen de ruimte te geven hun Vrouw-Zijn te ont-dekken, te vieren, te eren, te delen, uit te dragen. Je mag er ‘gewoon’ de vrouw zijn die je bent. Tevens wil het een platform bieden waar vrouwen volop in het leven kunnen gaan staan, om afstand te nemen van oude waarden, normen en patronen, en open te bloeien, om maskers af te gooien, naar binnen te keren en hun authentieke schoonheid te kunnen ervaren… Een plek waar je niet hoeft te vergelijken, waar de kracht, schoonheid en creatie van andere vrouwen je inspireren en waar je uitgenodigd wordt om zelf ook helemaal jouw stralende zijn te tonen!

Het Ostara Zomerfestival 2017 gaat door op vrijdagavond 30 juni enzaterdag 1 juli met als thema hartsverbinding – SACRED FEMININE HEART 

we kiezen dit jaar voor een Deep Dive into the Feminine, met minder workshops maar diepgaand werk.

Ostara Missie 

Oestre, Ostara, Eostar zijn Keltische en Germaanse namen voor de oude Moeder Godin Astarte, ook wel Ishtar en Astoreth genoemd. Astarte betekent ‘womb’, ‘baarmoeder’. Ostara is de Godin van vruchtbaarheid, van de lente, van geboorte en leven! Tara betekent centeren, in je centrum gaan staan!

Ostara staat dus voor vruchtbaarheid, voor de zwangere Moeder Godin die leven geeft aan alle fauna en flora. Astarte is ook de Venus Godin, verbonden met de morgen en Avondster, Godin van de Liefde, Passie, Creativiteit. Na de afdaling in de onderwereld en de donkere winterse dagen, verschijnt ze vol leven en liefde op aarde. Ze geeft leven aan ZonneGoden als Adonis, Attis, Dumuzi, Mithra, Osiris, en anderen.

Ostara nodigt ons dus uit als Moeder Godin om de Aarde en de Natuur te eren en te vieren… Zoals andere Grote Moeders is ze verbonden met de oeroude energie van vrouwelijke wijsheid en vrouwelijke creatiekracht. Haar terug in het leven roepen via het Ostara festival, is een warme oproep aan elke vrouw om los te komen van patriarchale geconditioneerde waarden en normen die de kerk installeerde na een eeuwenlang erfgoed van de Godin, en opnieuw geboorte te geven aan onszelf! Onze oorsprong en het Heilig Ritme van de Natuur en de Kosmos terug te vinden en terug te vertrouwen op en ons te voeden met de oerkracht van al wat is.  Ostara wil aan alle vrouwen de ruimte geven hun Vrouw-Zijn te ont-dekken, te vieren, te eren, te delen, uit te dragen. Je mag er ‘gewoon’ de vrouw zijn die je bent. Tevens wil het een platform bieden waar vrouwen volop in het leven kunnen gaan staan, om afstand te nemen van oude waarden, normen en patronen, en open te bloeien, om maskers af te gooien, naar binnen te keren en hun authentieke schoonheid te kunnen ervaren… Een plek waar je niet hoeft te vergelijken, waar de kracht, schoonheid en creatie van andere vrouwen je inspireren en waar je uitgenodigd wordt om zelf ook helemaal jouw stralende zijn te tonen!

Ostara roept het Pad van de Goddess tot leven!!!

Lieve vrouwen, laat ons terug de Godin in elk van ons eren!

 We zijn er voor elkaar, als vrouwen en sisters, onder en met vrouwen. Als vrouw zijn we hoed-sters van wijsheid, de wijsheid van Moeder Aarde, van Grootmoeder Maan, van de cycli van het leven. We zijn hoed-sters van de Geheimen van het leven, verbonden met de aarde, het water, de maan, ons bloed, ons lichaam en ons hart. De geheimen van de aarde komen via ons binnen, we zijn draagsters van de creatie van leven, via onze Yoni … het is tijd om ons-Vrouw-Zijn en onze scheppende kracht terug te vinden, terug te ont-moeten, thuis te komen en onze grootsheid te (h)erkennen…

 

 

Wij hopen je te mogen verwelkomen om met zijn allen een uitzonderlijke ervaring te scheppen!

Van harte welkom!

het Ostara-festival is een co-creatie van Creative2Energy vzw en het Ostara-team!
www.kachina-creative2energy.com

We are here for each other, as women, between en together with women. As women we are keepers of wisdom, the wisdom of Mother Earth, of Grandmother Moon, her cycles and the cycles of Life. We are keepers of the Secrets of Life, connected to the earth, the water, our blood, our body and our heart. The secrets of the earth come in through us, we carry the creation of life, through our Yoni… it is time to re-encounter and re-member our Being-Woman and our creative power, to come back home and to recognize our magnificant beings…

One thought on “Home”

Geef een reactie

We zijn er voor elkaar, als vrouwen en sisters, onder en met vrouwen. Als vrouw zijn we hoed-sters van wijsheid, de wijsheid van Moeder Aarde, van Grootmoeder Maan, van de cycli van het leven. We zijn hoed-sters van de Geheimen van het leven, verbonden met de aarde, het water, de maan, ons bloed, ons lichaam en ons hart. De geheimen van de aarde komen via ons binnen, we zijn draagsters van de creatie van leven, via onze Yoni … het is tijd om ons-Vrouw-Zijn en onze scheppende kracht terug te vinden, terug te ont-moeten, thuis te komen en onze grootsheid te (h)erkennen…