Kunst van de Aarde – An Lanckman

An Lanckman is geboren op 11 september 1941. Haar opleiding voor textiele kunsten aan The Anza College in Amerika heeft ze aangevuld met diverse stages in Nederland, Senegal, Marokko, Nepal en Japan. Haar kunstwerken zijn tentoongesteld op een aantal exposities en daarmee heeft ze ook een aantal prijzen gewonnen. Momenteel is ze kunstenares en geeft ze verschillende workshops in eigen ateliers (Portugal en Herent). Op dit moment werkt ze veel met textiel en maakt ze sculpturen van vegetaal papier. Jaarlijks stelt ze haar werken tentoon in eigen atelier en draagt ze bij aan tentoonstellingen in De Mijlpaal. Ze is gastdocente bij academies, instellingen en vrije ateliers en heeft een vaste permanentie bij Sofie Van Oosthuyse in Leuven.

An Lanckman: “Ikzelf ben gepassioneerd door mijn werk, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, verslaafd aan schoonheid. Van het kleinste lapje weer iets nieuws maken, met eenvoudige ingrepen, recycleren tot in het oneindige. Met open blik naar de wereld toe, van verre reizen steeds nieuwe impulsen meebrengen en toepassen in mijn werk en dat ook doorgeven. Leren van elkaar en samen opgaan in de boeiende wereld van Pacha Mama: Moeder Aarde.

wereldkunst

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *