Drumcirkel met Eve Oevering

Drumcirkel

Eve Oevering van Oerakel.nl laat ons samen verbinden en helen in deze Drumcirkel.

Drummende vrouwen vormen een natuurlijke harmonieuze combinatie. Met een drum, een ratel of ander ritme instrument geef je klank en ritme aan de hartslag van Moeder Aarde. Door te spelen stap je in je eigen centrum en voel je verbonden worden met de stromende Oerkracht in jezelf terwijl je speelt. Drummen is gezond voor je lichaam, rustgevend voor je geest en een expressie van je ziel. Het is nog steeds een integraal onderdeel van bijeenkomsten in alle OER-culturen. Ook nu voel je die eenheid en verbondenheid met elkaar en de plek wanneer je deelneemt aan een drumcirkel.

In de workshop praten we over waarom juist vrouwen drummers zijn en ga je dat natuurlijk ervaren door zelf te spelen. Neem je eigen drum mee of leen er een van ons voor een woordeloos gesprek van Oerritme en klank. We maken samen een unieke reis van klanken, waarbij jij intuïtief een drum, ratel of ander klank instrument bespeelt dat op dat moment bij jou past. Onder subtiele leiding stroomt de aandacht voor ieder individu naar een samensmelting in de groep, een heerlijke ervaring die elke keer zijn eigen verrassingen brengt aan de luisteraar en de speler. Dit is de vreugdevolle en helende ontspanning van de dag. Het is als thuiskomen; een ervaring van verbondenheid met jezelf, met elkaar, met de elementen en de natuur om je heen.

Zo wordt een drumcirkel een gesprek waar woorden niet meer nodig zijn. Een gesprek waarin ritme en klank de communicatie harmonieus overnemen en tot een feestelijk eind brengen.

 

Eve Oevering

eve@oerakel.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *